4 καλλιτέχνες, 3 μουσικές σκηνές και 1 μεγάλη αγάπη για το έντεχνο τραγούδι

more.com
3 min readApr 19, 2024

--

Άνοιξε ο καιρός και μαζί του η όρεξη σου για εξόδους, μουσικές και μεγάλες συγκινήσεις; Ξυπνάς το πρωί και το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι πού θα πιεις ποτάκι μετά τη δουλειά; Σε καταλαβαίνουμε και εμείς τα ίδια. Και επειδή εμείς εδώ είμαστε και λίγο της κουλτούρας και αγαπάμε την έντεχνη μουσική σκηνή, σε αυτή τη φάση θέλουμε οι βόλτες μας να συνδυάζονται με ψαγμένες μελωδίες! Αν είσαι λοιπόν έντεχνη ψυχή και πιστεύεις, πως η ζωή θέλει καλοπέραση, διάβασε τις προτάσεις μας και κλείσε την επόμενη ανοιξιάτική σου έξοδό μετά μουσικής…

ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

Πρώτος στη λίστα μας, ο «κουκουλοφόρος» της καρδιά μας, ο τύπος που μισεί το γυμναστήριο και μας μιλάει για σεροτονίνες και αϋπνίες, ο ένας και μοναδικός true μουσικός επαναστάτης της γενιάς μας, ο Σπύρος Γραμμένος. Ο Σταυρός του Νότου θα έχει την τιμή να φιλοξενεί τον σπουδαίο εναλλακτικό καλλιτέχνη για δύο ακόμα εμφανίσεις στις 20 & 27 Απριλίου και εμείς θα είμαστε σίγουρα εκεί να τραγουδάμε παρέα του για «τζίβες και κοτσίδες» χαμέν@ στο «Φροϋδικό Παραλήρημα» που μας οδηγούν οι κόκκινες τιράντες του (οι αδυναμίες δεν κρύβονται…!). Αν θες λοιπόν να μας δεις να χτυπιόμαστε ανάμεσα στο κοινό, κλείσε το εισιτήριό σου και μην ξεχάσεις να φωνάξεις “Ω Να Σου Γραμμένε” στην είσοδο…ο Σπύρος θα το εκτιμήσει!

ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ

Και από τον Σπύρο περνάμε στον Φοίβο. Όχι γιατί και οι δύο γράφουνε για σκύλους που λατρεύουμε. (Εντάξει και για αυτό λίγο αλλά προς υπεράσπισή μας είμαστε cat persons). Ο λόγος, που ο Δεληβοριάς είναι αξεπέραστος, είναι γιατί μιλάει για όλους τους έρωτες που θέλουμε να ξεπεράσουμε μα δε γίνεται. Γιατί το κάθε του κομμάτι είναι μια ταινία μικρού μήκους, που δε θέλουμε να τελειώσει. Γιατί μιλάει για «Εκείνη», για «Αυτή που περνάει», για την Αθήνα και την «ερημιά στην Καλλιθέα», δείχνοντάς μας έναν «καθρέφτη» που κατά βάθος φοβόμαστε να αντικρίσουμε. Γι’ αυτό αξίζει να δεις τον Φοίβο τα επόμενα 2 Σαββατοκύριακα στο Κύτταρο. Για να σου ξυπνήσει αναμνήσεις, γεμάτες μυρωδιές και χρώματα. Γι’ αυτό και επειδή το ελεφαντάκι τα σπάει!

Βαγγέλης Γερμανός — Διονύσης Τσακνής

Η λίστα μας αποφασίσαμε να κλείσει με ένα δίδυμο που το περιμέναμε καιρό. Βαγγέλης Γερμανός — Διονύσης Τσακνής και ανυπομονούμε να τους απολαύσουμε στα 2 τους live! Δύο καταξιωμένοι έντεχνοι καλλιτέχνες, μορφές, που κοιτώντας τους μαζί, το μόνο που αναρωτιέσαι είναι γιατί δεν πάντρεψαν τις εμφανίσεις τους τόσο καιρό! «Κάθε πράμα στον καιρό του» και «Ποτέ δεν είν’ αργά» όμως, όπως λέει και ο Βαγγέλης. Και το Θέατρο Άλσος ξέρει, πως αυτή και την επόμενη Παρασκευή, είναι η κατάλληλη ώρα να στεγάσει «μια σχέση πολύ Rock `n΄ Roll»! Γιατί μπορεί να έζησαν πολλές «ώρες σιωπής» χωριστά, αλλά τώρα που σμίξανε επί σκηνής είναι έτοιμοι να μας χαρίσουν μεγάλες στιγμές! Τι περιμένεις; Κλείσε το εισιτήριό σου και έλα να χαρούμε παρέα αυτή την πολυαναμενόμενη μουσική «Κρουζιέρα» των δύο ταλαντούχων φίλων.

--

--